OVER GASTOUDEROPVANG

Gastouderopvang is een  flexibele en huiselijke vorm van kinderopvang voor kinderen tot de leeftijd van 13 jaar.  De opvang kan bij de gastouder of vraagouder in huis plaatsvinden. Bij gastouderopvang gaat het buitenschoolse opvang, dagopvang of avond,-/weekend opvang.

Gastouderopvang is verreweg de meest flexibele vorm van kinderopvang. Bent u op zoek naar een plek waar Uw kind veilig is, persoonlijke aandacht krijgt en plezier kan maken en kiest u daarnaast ook voor een vorm van opvang die het beste bij Uw gezinsleven past? Gastouderopvang biedt het beste van beide werelden.

 

Blijf op de hoogte

Kinderopvangtoeslag in 2014 omhoog

De kinderopvangtoeslag voor ouders met midden- en hogere inkomens gaat per 1 januari 2014 omhoog. Het kabinet maakt hier 100 miljoen euro voor vrij. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven. De lagere inkomens werden al eerder ontzien.

Het kabinet trekt volgend jaar 100 miljoen extra uit voor kinderopvang. Het geld komt uit meevallers. De helft ervan wordt gebruikt om de kinderopvangtoeslag te verhogen voor ouders met een inkomen tussen 47.000 en 105.000 euro. De toeslag voor het eerste kind wordt daarbij verhoogd.

Hoge inkomens

De andere 50 miljoen is bestemd om ouders met een inkomen vanaf 105.000 euro weer recht te geven op een vaste vergoeding van 18 procent voor de kosten van opvang van hun eerste kind. Eerder was afgesproken dat de groep vanaf circa 115.00 per jaar geen toeslag meer zou ontvangen. » 

Leges registratie gastouder in Landelijk Register Kinderopvang

Sommige gemeenten brengen leges in rekening wanneer u zich als gastouder inschrijft of wanneer er wijzigingen zijn ten aanzien van uw inschrijving als gastouder in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP).

Deze kosten worden doorberekend aan de gastouder. Het is dus zaak goed van tevoren te informeren bij de gemeente waar de opvang plaatsvindt wat deze kosten (leges) in uw geval zullen bedragen.

Voordelen gastouderopvang

Hieronder vindt U alle voordelen van gastouderopvang overzichtelijk op een rij. Gastouderopvang is:
  • kleinschalig
  • vertrouwd, geen wisselende crècheleidsters
  • flexibel, ook vakantie- nacht- en weekendopvang zijn mogelijk
  • voordelig omdat je alleen betaalt voor uren die je afneemt
  • professionele opvang
  • Uw kind krijgt persoonlijke aandacht en zorg
  • rustiger voor Uw kind dan een crèche
  • kan ook geboden worden door een familielid, zoals oma, opa of vrienden

 

Inschrijven